Profil rendszer

Actual profil

Sajnos sokan vannak a piacon, akik kizárólag az alacsony árral kívánnak vásárlókat szerezni és nem beszélnek arról, hogy az alacsony ár általában gyengébb minőséget is jelent. Az pedig, hogy igazából az olcsó a drága, régi igazság. Miután egy ablaknak több évtizeden át kell a házat szolgálnia, egyáltalán nem mindegy, milyen ablakot építünk be a házunkba, a lakásunkba. A jobb gyorsan megtérül! Nézze át összefoglalónkat az Actual profil rendszerről, hogy segítsünk döntésében.


Jellemző Magasabb Alacsonyabb Megjegyzés/Javaslat
Használati érték
Közép, vagy széltömítéses profilból készül-e az ablak
közép szél A középtömítés jobb hő-, hang-, víz- és légszigetelést, nagyobb biztonságot jelent. Ilyen a mi profilunk is.
Milyen széles legyen a profil? (szaknyelven beépítési mélység)
szélesebb keskeny

A szélesebb profilok jobb hő- és hangszigetelést jelentenek.
Actual profilnál 70 mm a beépítési mélység! Más típusoknál 50-55 mm!

A, B vagy C kategóriás profilból készüljön az ablak?

E mögött a profil falvastagsága rejlik, EU szabvány szerint (MSZ EN 12 608) 'A' kategóriás profilból válasszon ablakot! Beépítés után látható profil oldalak min: 2,8-3 mm

  Minél vastagabb egy profil, annál jobb az ablak. Ha vastagabb a profil, a hegesztett sarkak szilárdsága magasabb! Az ablak nyitása, zárása biztosabb. Válassza az Actual Profil rendszert!
Kamraszám
A magasabb kamraszám jobb, de csak akkor, ha elég hely van a megfelelő merevítő vas beépítésére  

Jobb hő- és hangszigetelés. 5 és 7 kamrás rendelhető 70mm beépítési mélység mellett! 7 kamrás rendszernél vékonyabb merevítő vas kerül beépítésre.

A merevítő vas falvastagsága
Minél vastagabb annál jobb   A vas teszi lehetővé, hogy az ablak ellenálljon a szél nyomásának, az üveg ne törjön el! Ne várja meg, amíg a lakása egy nagyobb viharban beázik, ellenőrizze az acél merevítő vastagságát rendelés előtt.
Az üveg minősége, Ug és Φg érték Minél alacsonyabb mindkettő, annál jobb az üveg! Kérje a Φg értéket is!   Kérjen az üvegről minőségi bizonylatot! Az Actual profil rendszerbe 3 rétegű üveg is beépíthető
Az üvegközti távtartó anyaga alumínium, acél vagy műanyag
Műanyagot vagy acélt kérjen!   A távtartó lényegesen befolyásolja a komplett ablak hőszigetelését! Műanyag távtartó alkalmazása csökkenti a páralecsapódást. Ebben az esetben az a jó, amelyik kevésbé vezeti a hőt. Az alumínium jól vezeti, ennélfogva nagyobb a lecsapódás veszélye.
A tömítés
Hegesztett Nem hegesztett A nem hegeszthető a jobb. A hegeszthetőség érdekében a tömítés anyaga hőre fokozottan lágyuló. A hidegben ugyanakkor hamarabb rideg lesz. Pont a legnagyobb hidegben lehet rossz az ablak zárása. Az Actual rendszerének nem hegeszthető tömítése van!
Szellőzés
Jobb a tok átütése nélküli szabályozott megoldás   A kiegyensúlyozott szellőzés fontos. Ha kevés, nem elegendő a friss levegő, magasabb a páratartalom, ami növeli a fűtési költségeket! Ha sok, kiengedi a felmelegített levegőt!
Légzárás
A magasabb érték a jobb!   MSZ EN 14231 szabvány szerinti 4. osztályút válasszon! (Esetleg 3. osztályút.)
Vízzárás
A magasabb érték a jobb!   MSZ EN 14231 szerinti 8A vagy 9A besorolásút keressen!
Szélállóság
Az alacsonyabb érték a jobb!   C2 vagy C3 besorolásút kérjen!

 

Műszaki jellemzők: